Щастливите хора. Познавате ли ги?

Щастливите хора. Те си  приличат. Всеки един от тях е уникален, но си прилича с другите. Те са безкрайно щедри, обичат да раздават от себе си. Кой, каквото има. Един – усмивки, друг – надежда, а трети ходи сутрин да занесе топла баничка на деца, които просят пред супермаркетите. Приличат си и по друго. Приличат си, защото са благодарни. Един – за колата, която кара, но нищо, че  е на над 2 десетилетия, друг за топлото палто, което има. И нищо, че му е единственото и не може да е “в крак” с новите модни тенденции. Но му е уютно навън в студен зимен ден, докато чака на спирката да дойде рейса. Уютно му е, заради това палто, което го топли в студа. Трети е щастлив, че има малък спретнат апартамент с нисък наем, в който си прави топъл чай от мента с две лъжици мед. И нищо, че се намира накрая на града. Щастлив е и за меда, който си купи по пътя към планински курорт от един усмихнат  пчелар, карайки колата си на 3 десетилетия и, спирайки на всеки баир, защото загряваше и гаснеше двигателят.

Ето по това си приличат щастливите хора, въпреки че всеки един  от тях е уникален. Те обичат живота и непрекъснато са благодарни за него, за Слънцето, за Луната, за срещите, за усмивките. Ето я и причината те да са щастливи. Те не искат нищо повече от това, което имат, а получават много, защото това, което имат им е достатъчно, но животът ги дарява с блага. Тяхната цел не е да трупат,  а да дават.

Ако ти си припознал себе си в текста,  аз също ще те позная, когато се видим, защото ние си приличаме, върпеки че всеки един от нас е уникален сам по себе си и много специален. И, знаеш ли, въпреки че ние не се познаваме, когато се видим ще се разпознаем. 🙂

До нови срещи, щастливецо. 🙂

Published by Ts0804

Don't be dramatic. It's unhealthy. Be brave. It's powerful.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: