Здравей, странна птицо

Здравей, странна птицо

Как си, птицо?

Питат ли те често защо си странна?

Губиш ли се понякога в тълпа, която те сочи с пръст, защото изразяваш себе си много смело, индивидуалното ти мнение шокира ли често околните ?

Те ли те сочат – групата от хора, които се обединяват, дори когато не са съгласни един с друг, но го правят, защото в коалиция са по – стабилни?

Страннико, ти ли си този, който все има различни гледни точки? Пък казват, добре е да губиш хора от живота си, но не е добре да изгубваш себе си. Странната птица знае това и, заради това няма много други птици приятели в живота й.

Мислят ли те за луда понякога, птицо? Да, знам защо те питам. Сочеха ме с пръст. Като малка ми казваха, че съм луда. Сега отново ми го казват, но аз знам, че това, което те наричат “лудост”, това е да си себе си и да си щастлив от себе си, да приемаш себе си, да опознаваш това, което си, да променяш себе си, когато не се харесваш. Това за лудостта сега ми се струва, като комплимент, но когато бях дете не знаех какво е, по техния тон усещах, че имаха предвид, че е негативно и лошо да си “луд”.

Сега често ги чувам да казват, че всички луди са щастливи, не знам дали е точно така.

Странна птицо, случва ли ти се да останеш често сама? Да, защото имаш нужда да дишаш в полето и да се гмурнеш в спокойствието на огромните пространства, в които си сам. Защото ние, странна птицо, обичаме най – вече собствената си компания.

Защото ние, птицо, сме тези, които усещаме квинсентецията на живота. А то това понякога си е много изтощаващо. Но ние му се радваме и събираме сили за още квинсентенциални гмуркания чрез оставане насаме със себе си и с пчелите.

Ние сме полезни за обществото, също като тези приятелчета. Защото, птицо, всеки може да е странен, но не всеки може да лети. А ние можем, точно като пчелите. И събираме от живота това, с което да направим меда и да го поднесем на другите птици, в които откриваме сродни души. Пък нека казват, че сме откачени, в полета си сме намерили покоя и ще донесем усмивки на всички, а дори и човките ни не могат да ги прикрият, защото сме тук, за да бъдем радост, да бъдем позитивизъм, да бъдем мотивация, да бъдем щастие.

Нека бъдем, птицо !

Published by Ts0804

Don't be dramatic. It's unhealthy. Be brave. It's powerful.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: